« Powrót do listy ofert
Cel programu: 
podniesienie świadomości z dziedziny zdrowego i racjonalnego żywienia, a co za tym idzie zmiana nawyków żywieniowych pracowników
Grupa docelowa: 
pracownicy firmy
Długość trwania programu: 
2-3 miesiące
Kontakt telefoniczny: 
+48 693 841 351

GŁÓWNA AKTYWNOŚĆ: EDUKACJA NA TEMAT ŻYWIENIA

 

Co i w jaki sposób jemy ma bardzo duży wpływ na nasze zdrowie oraz samopoczucie. Brak świadomości oraz zachęty często sprawia, iż popełniamy proste błędy w żywieniu. Poprzez zmianę podstawowych nawyków żywieniowych można znacznie podnieść stan swojego zdrowia.

PRZEBIEG PROGRAMU:

Po zapoznaniu się z grupą oraz charakterystyką wykonywanej pracy dietetyk ułoży odpowiedni plan żywieniowy. Pracownikom zostanie przekazana wiedza na temat zdrowego i racjonalnego żywienia. Zalecenia będzie można wprowadzić w swojej diecie. Kolejne wskazówki przekazywane będą poprzez serię krótkich spotkań, wiadomości email lub wiadomości SMS.

Przykładowe informacje:

  • przykłady konkretnego posiłku, który można przygotować w pracy lub domu
  • przypomnienie o spożyciu odpowiedniej ilości płynów (w zależności od pogody)
  • przykłady substytutów popularnych, niezdrowych produktów
  • zalecenia dotyczące ilości i rodzaju spożywanych posiłków
  • przypomnienie o porze posiłków

LOKALIZACJA:

Siedziba klienta, ewentualnie prelekcje podczas spotkań, wyjazdów firmowych